„СОЛИНАРИЯ“ 2022 открива музикалните си вечери с концерт за цигулка и пиано

С вдъхновяващ концерт на Ангелина Абаджиева и Лилия Бояджиева ще започне второто издание на Младежки Арт Фестивал „СОЛИНАРИЯ“ в град Созопол на 11 Юли 2022 г. от 20.30 ч. в Зала АРТ СОЛ.

В програмата са включени произведения от Едвард Григ, Игор Стравински, Пол Шоенфийлд. Двете класически музикантки се запознават по време на първото издание на фестивала „СОЛИНАРИЯ“, където са поканени да проведат своите майсторски класове по цигулка и пиано. По-късно през годината те изнасят съвместни концерта в България и Германия и осъществяват няколко звукозаписа на класически произведения в студиото на Националното радио в Кьолн.

През този сезон Ангелина Абаджиева и Лилия Бояджиева отново ще бъдат част от Младежки Арт Фестивал „СОЛИНАРИЯ“ като проведат майсторските си класове по цигулка и пиано. Записването ще бъде възможно до 01 Юли 2022 на сайта на фестивала, като занятията ще се проведат в дните между 12-19 Юли. Заключителният концерт на участниците в майсторските класове ще се състои на 20 Юли от 20.30 ч. в зала АРТ СОЛ.