Jazz on the moonlight – Мирослава Кацарова

25.07,2021 СОЛИНАРИЯ

Jazz on the moonlight - Мирослава КацароваМирослава Кацарова е една от най-обичаните български джаз певици с активна концертна дейност и три самостоятелни албума.

Работи с едни от най-добрите български джаз музиканти, сред които Веселин Веселинов – Еко, Христо Йоцов, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Мирослав Турийски, Живко Петров и много други. Автор и водещ е на две предавания по Джаз ФМ радио от самото създаване на единствената медия за джаз в България: DESAFINADO и Singin’ n’ Swingin’ .

Тя е автор и водещ на рубриката за Джаз Jazzprints в единственото предаване за култура в българския телевизионен ефир – Култура.бг по БНТ. Организатор и идеолог е на един от най-успешните джаз фестивали в България – Plovdiv Jazz Fest.

Всяка година Мирослава Кацарова прави между 40-45 клубни гигове и концерти в страната и в чужбина, публиката й средно е между 9-10 000 човека годишно. Като независим артист тя има реализирани три самостоятелни албума:

– Бяло в бяло (2001);

– Vuelvo al sur (2012);

– My Cinema (2016).

Носител е на редица престижни отличия и награди: Осмата муза, Златно перо за приноса й към българската култура, наградата Пловдив, Наградата на испаноговорещите журналисти в България, три пъти е номинирана за наградата Кристална лира.

Концертната програма ще включва песни от най-новия албум „Теменужена“ на Мирослава Кацарова, както и песни от нейния богат репертоар. С непринуден финес и деликатна изтънченост, джаз дивата ще ни поднесе песни на френски, поругалски, английски и български, а заедно с нея на сцената ще бъдат и Мирослав Турийски -пиано и Младен Димитров – барабани.