Тайният оркестър със солисти Вирджиния Спиридонова (пиано), Димана Панчева (цигулка) и Владимир Меранлиев (цигулка) – 6 юли (събота) от 21.00 ч.

‘’Тайният оркестър’’ е камерен оркестър съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали.

Идеята за създаването на оркестъра възниква през лятото на 2022 година, в разговор между приятели, чиято цел е да се развиват заедно като ансамбъл и няколко месеца по-късно е осъществена. Това, че хората от състава освен, че са професионалисти и изявени музиканти, са също и приятели прави енергията по време на концерт неописуема и неповторима. Съставът вече има няколко самостоятелни концерта и участия във фестивали, с предстоящо закриване на ‘’Класик Витоша фест’’.

Вирджиния Спиридонова

Вирджиния Спиридонова е родена през 2010 година. Ученичка в НУМСИ “Панчо Владигеров” в класа по пиано на Яна Райчева. Участвала е в майсторските класове на проф. Борислава Танева, проф. Микеле Росети (Италия), проф. Домна Евнухиду( Гърция), Проф. Паоло Поличе (Италия), Проф. Ракел Болдорини (Уругвай), Проф. Марина Плясова (Норвегия-Русия), Проф. Рафаел Салинас (Испания) и други.

Дебютира на сцената на 6-годишна възраст на конкурса „Cles d’Or“, където взима най-високата награда в своята възрастова група, а впоследствие е носител на множество призови награди от международни конкурси в Гърция, Сърбия, Италия, Румъния, Австрия, Испания и много други.

Свири като солист на Deep Down Community, Оркестър на Държавна опера гр. Бургас под диригентската палка на маестро Йордан Дафов, Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов, Симфоничен оркестър на Атина, Гърция.

Димана Панчева

Димата Панчева е родена през 2010 година в Бургас. На 6-годишна възраст е приета в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас със специалност „Цигулка“ . От 7 годишна до сега работи с г-жа Людмила Иванова, известен цигулков педагог с богат и дългогодишен опит в гр. Бургас

Тя е изявена ученичка и участва активно в концертния живот на училището. Спечелила е множество награди от национални и международни конкурси в Хамбург, Бургас, Велико Търново и Хасково.  През 2021 година и 2022 година Димана е участник в майсторския клас на Ангелина Абаджиева в Созопол и свири на заключителните концерти на Младежки Арт-фестивал „Солинария“

Владимир Меранлиев

Владимир Меранлиев е роден през 2010 год. в Лондон, Великобритания. Проявява интерес към цигулката  на 5 год. възраст , а на 6 години  започва да получава уроци от г-жа Людмила Иванова,  цигулков педагог с многодишен опит. Година по-късно е приет в НУМСИ „Проф. П.Владигеров“ в гр. Бургас, в което продължава обучението си. Взел е участие както в национали, така и в международни конкурси, на които е отличен с призови места.

Участва в майсторски класове на проф. М. Минчев и проф. А.Данаилова. В момента свири на цигулка, изработена  през 1969 год. от българския лютиер Найден Ганчев  и предоставена за ползване от г-жа Р. Джагарова.